Betaalmethoden

Betaalmethoden D. Elsgeest & Zn.

Elsgeest & Zn. hanteert op dit moment drie betaalmethoden die op deze pagina in het kort worden uitgelegd. Hoewel er veel meer betaalmethoden in gebruik zijn, is de aard van onze produkten en diensten dusdanig dat wij er voor gekozen hebben, voorlopig slechts een beperkt aantal betaalmethoden te gebruiken op deze webshop.

Wij hebben de intentie in de doorontwikkeling van deze webshop op termijn meer betaalmethoden in te voeren. Ecbter we willen in deze beginperiode eerst ervaring opdoen met onderstaande drie uitgelegde betaalmethoden.

  1. iDEAL.
  2. SEPA-overboeking
  3. Betaling bij levering.

Wij hopen dat u hiervoor begrip kunt hebben, waarvoor wij u bij voorbaat hartelijk bedanken. Onze betaalverwerking verloopt via de provider www.mollie.nl, welke voor u als klant een goede beveiligde betaalverbinding biedt bij uw bestelling.

 

 

1. iDEAL

iDEAL is de meest gebruikte betaalmethode in Nederland. Minstens 60% van de Nederlandse shoppers gebruikt het voor het betalen van hun online aankopen. Het is een betrouwbare en makkelijke online betaalmethode die veel vertrouwen geniet. Consumenten maken geld over vanaf hun eigen rekening, via het online bankproduct van hun eigen bank. Dit garandeert een succesvolle betaling die niet teruggedraaid kan worden door de klant. De bank van de klant garandeert verder de veiligheid van de transactie.

iDEAL is naadloos geïntegreerd met de online bankomgevingen van de 10 grootste Nederlandse consumentenbanken. Klanten van deze banken kunnen gebruikmaken van de online bankproducten om betalingen te voldoen. Deelnemende banken zijn ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank en Van Lanschot Bankiers.

 

Hoe werkt iDEAL?

Klanten betalen vanuit de online bankomgeving van hun eigen bank. De veiligheid van de transactie wordt gegarandeerd door de bank van de klant. In onze checkout kiezen klanten voor iDEAL en hun bank. Hierna worden ze doorgestuurd naar de online bankomgeving van hun bank en gevraagd in te loggen. Het bedrag dat overgemaakt moet worden en verdere betaalgegevens zijn al ingevuld, de klant hoeft de betaling alleen te bevestigen. Wanneer dit gedaan is, bevestigt de bank de betaling direct en wordt de klant teruggestuurd naar de webshop. D. Elsgeest & Zn. kan de bestelling direct verwerken en versturen, want de betaling is gegarandeerd.

 

2. SEPA-overboeking.

SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Het werd geïntroduceerd door de Europese Raad om het betaalverkeer in Europa te vereenvoudigen. Met SEPA kunnen overboekingen gedaan worden van iedere Europese betaalrekening naar iedere andere Europese betaalrekening. Betalen via overboeking is een vertrouwde en veilige manier voor consumenten om online aankopen te betalen. Via internetbankieren kan het bedrag heel simpel overgeboekt worden. SEPA-overboekingen worden ondersteund in 34 landen. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Polen hebben allemaal een hoog percentage online shoppers die hun aankopen betalen via SEPA-overboeking.

De Europese Unie heeft de SEPA-standaarden ontwikkeld om overboekingen van euro's te stroomlijnen. Hiervoor zijn consistente en uniforme bankrekeningnummers, IBAN, ingevoerd. De gestandaardiseerde bankrekeningnummers zorgen ervoor dat internationale overboekingen sneller verwerkt kunnen worden en geen bijkomende kosten met zich meebrengen. Hierdoor kunnen bedrijven en winkels klanten bereiken over heel Europa. Voor consumenten bestaan de voordelen uit een grote, internationale toegankelijkheid van winkels, snelle transacties en lage transactiekosten.

 

Hoe werkt een SEPA-overboeking?

Wanneer klanten willen betalen via een SEPA-overboeking ontvangen ze de betaalgegevens direct op hun scherm of per e-mail. Vervolgens maken ze het bedrag over vanuit hun online bankomgeving, wanneer het ze het beste uitkomt.

Het verwerken van een overboeking duurt doorgaans enkele werkdagen. Door middel van directe terugkoppeling zorgen wij ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de status van betalingen, waardoor je bestellingen sneller kan verwerken. Hierdoor hoef je ook zelf niet meer te controleren of betalingen al binnen zijn.

 

3. Betaling bij levering.

De eerste twee beschreven betaalmethoden zijn met name bedoeld voor de produkten die D. Elsgeest & Zn op voorraad heeft en meteen aan onze klanten kunnen worden geleverd, uiteraard op de leveringswijze naar keuze. Echter, door onze activiteiten in de woninginrichting, waarbij we vaak op voorhand bij u als klant op afspraak langskomen voor inmeten, kleden op zicht, nadere opname en dergelijke, lonen deze twee eerste betalingsmethoden zich lang niet altijd. Ook is door de eerder genoemde werkwijze niet altijd (vooraf) het finale eindbedrag bekend.

Daarom biedt D. Elsgeest & Zn nog altijd de mogelijkheid om achteraf, direct na levering, het uiteindelijke bedrag per SEPA-overboeking te voldoen. Met name bij leggen van vloerbedekking, vloeren en dergelijke kan dat voorkomen. Uiteraard geschiedt dit op basis van wederzijds vertrouwen, uiteraard in onderling overleg.

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »